Dr. sc. Predrag Pale sudjelovao je kao predavač u siemensovoj konferenciji "Cyber Security Meet Up" te je održao predavanje na temu Kibernetička sigurnost u svijetu.

 
Kibernetička sigurnost je jedno od najbitnijih pitanja današnjice. Ljudi, organizacije, pa čak i cijela društva diljem svijeta, moraju se osloniti na pouzdane digitalne tehnologije. No ne možemo očekivati da ljudi aktivno podržavaju digitalnu transformaciju ako nije moguće osigurati da su njihovi podaci i umreženi sustavi prikladno zaštićeni u skladu s trenuno najmodernijim tehnologijama. Zbog toga su digitalizacija i kibernetička sigurnost dvije strane iste medalje i moraju se razvijati zajednički. 
 
Kvarovi ili čak i nedostupnosti sustava koji upravljaju i umrežuju naše domove, bolnice, tvornice, energetske mreže – u stvari našu cjelokupnu infrastrukturu – mogu imati pogubne posljedice.
Brojnim primjerima iz stvarnog svijeta jasno su ilustrirane ozbiljne posljedice kibernetičkih napada kako na kritičnu infrastrukturu tako i na poslovanje privatnih kompanija.

 


   

Idi na vrh