Unatoč brojnim izjavama sa strane hakera, kako su provalili u ogromnu bazu podataka prepunjenu slikama i ostalim multimedijskim sadržajem, Snapchat poriče da se takav sigurnosni proboj dogodio. Mnogi korisnici na Internetskim forumima uspoređuju ovaj incident sa sigurnosnim probojem iClouda.

Snapchat je komunikacijska aplikacija za slanje fotografija u realnom vremenu, koja briše preneseni sadržaj nakon određenog vremena. Prema jednom od izvještaja, neslužbena klijentska aplikacija za Snapchat pristupala je bazi podataka veličine 13GB. Baza podataka sadržavala je slike i druge multimedijske sadržaje koje su korisnici smatrali obrisanima.

U izjavi, Snapchat je opovrgnuo optužbe da su njihovi serveri provaljeni: "Možemo potvrditi da na Snapchatove servere nije bilo provaljeno, i da nisu izvor informacija koje su procurile u javnost. Snapchatteri su žrtve neslužbenih aplikacija kojima šalju i primaju sadržaje, što je čin koji jasno branimo u našem korisničkom ugovoru jer može ugroziti sigurnost naših korisnika."

Čak i da se radi o sigurnosnom proboju, Snapchatu ne bi bio prvi put. U siječnju se dogodio sigurnosni proboj baze podataka, nakon kojeg je objavljeno 4.6 milijuna korisničkih imena i telefonskih brojeva.

Idi na vrh