Laboratorij za sustave i signale (LSS), Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) poziva vas na webinar:

„Metode autentikacije u eCommerce sustavima“

kojeg će Kristian Skračić mag.ing, stručnjak na području računalne sigurnosti, održati u petak 12. travnja 2013. u 15:30h. Tema webinara uključuje osnove digitalnih identiteta, pregled često korištenih uređaja za autentikaciju korisnika (tzv. token), način generiranja jednokratnih lozinki (OTP), zaštitu tokena te pregled standarda za autentikaciju korisnika i tokene. Naglasak webinara je na uporabi OTP generatora u autentikaciji korisnika u sustavima elektroničkog poslovanja (poput ebankinga).

Sudionici će biti upoznati s različitim metodama generiranja jednokratnih lozinki te načinom rada OTP uređaja. Također, biti će dana usporedba najpopularnijih tokena za autentikaciju korisnika. Kriteriji usporedbe su: otpornost tokena na napade, ugroženost tokena, cijena te jednostavnost uporabe.

 

Webinar možete pratiti na web adresi:

http://www.anymeeting.com/ferlss1

Predavač: Kristian Skračić je vrhunski stručnjak Laboratorija za sustave i signale (FER) s praktičnim i teorijskim iskustvima u informacijskoj sigurnosti. Redoviti je predavač na tečajevima Centra informacijske sigurnosti na FER-u, te vodi i mentorira studente na istraživačkim projektima. Bavi se ispitivanjem i projektiranjem sigurnosti informacijskih sustava, s posebnim naglaskom na sigurnost web aplikacija i autentikaciju korisnika u informacijskim sustavima.

Idi na vrh