Centar informacijske sigurnosti (CIS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) poziva vas na webinar:

„Sigurniji internet za djecu – zašto i kako“

kojeg će Lidija Kralj, glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr udruge "Suradnici u učenju" te voditeljica nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade", održati u utorak 7. svibnja 2013.g. u 17h.

Pozivamo Vas da se za sudjelovanje u webinaru prijavite putem forme.

Udruga „Suradnici u učenju“ i ove godine predstavlja Hrvatsku kao Safer Internet Committee u Insafeu. Svoju ulogu u podizanju razine svijesti o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem korištenju interneta shvatili su ozbiljno pripremivši niz obrazovnih sadržaja i aktivnosti. Posebno smo počašćeni nagradom za najbolju nacionalnu kampanju za Dan sigurnijeg interneta, koju smo 2012 primili od strane Insafea.

U ovogodišnju nacionalnu kampanju "Sigurniji internet za djecu i mlade" bilo je direktno uključeno oko 6000 sudionika, a indirektno njih 80 000. Objavljeni su digitalni obrazovni materijali u obliku priručnika za djecu, roditelje i učitelje, društvenih i računalnih igara, postera, prezentacija, priprema za nastavu, metodičkog priručnika „Kako poučavati primjereno, odgovorno i sigurno korištenje interneta“, održano je niz predavanja i radionica, a učeničke radove predstavljamo na multimedijskoj izložbi na portalu ucitelji.hr.

Na Izložbi multimedijskih radova predstavljeno je 1016 radova na kojim je radilo 1835 učenika, od kojih najmlađi ima 6, a najstariji 18 godina. Kroz rad ih je vodilo 103 odgajatelja, učitelja i nastavnika iz 85 dječjih vrtića, SOS dječjih sela te osnovnih i srednjih škola.

Lidija Kralj rođena je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirala je matematiku i informatiku na zagrebačkom PMF-u, a dvadeset godina predaje oba predmeta u OŠ Veliki Bukovec. Autorica je nekoliko udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Napisala je niz znanstvenih i stručnih članaka za časopise, nekoliko edukativnih, multimedijskih programa za učenje matematike te online tečaj "Logo - online učenje programiranja". Završila je E-learning akademiju, smjer Management, a polazi i doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu i obrazovnim tehnologijama prezentirala je na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Profesionalni razvoj nastavila je kroz seminare i radionice EU programa za cjeloživotno učenje i putem online učiteljskih zajednica. Od 2008. godine je glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr udruge "Suradnici u učenju" te voditeljica nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Od 2010. je eTwinning ambasadorica za Hrvatsku te pomaže kolegama da se što bolje snađu u međunarodnim školskim projektima. Od 2012. je članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje.

Idi na vrh